Koalicijski partneri zahtijevaju hitan sastanak koalicije zbog mailova ministrice Dalić

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na pitanje treba li potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić otići iz Vlade nakon objavljenih mailova, Pupovac je izrazio potrebu za hitnim sastankom ključnih koalicijskih partnera.

Na pitanje treba li potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić otići iz Vlade nakon objavljenih mailova, Milorad Pupovac rekao je kako je „sasvim jasno da je neophodan hitan razgovor unutar vladajuće koalicije i sasvim je jasno da vladajuća koalicija ne može i ne treba nositi terete nečega što nisu niti trebaju biti njezini tereti“, piše Jutarnji list.

“S druge strane, proces završetka nagodbe ne smije biti ugrožen time kako i na koji način se dolazilo do određenih zakonskih rješenja za izlazak iz krize. Ono što je pozitivno, ne smije biti dalje kontaminirano onim što je negativno”, dodao je Pupovac.

Osim njega, Furio Radin, predstavnik manjina u Saboru traži hitan sastanak koalicije zbog novonastalih okolnosti.

Na ovu situaciju oštrije gleda predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je za Jutarnji rekao kako očekuje da grupa Borg bude predmet hitne istrage DORH-a.

Iz HNS-a neslužbeni komentiraju da se Dalić mora povući, ako se utvrdi autentičnost mailova te da očekuju reakcije institucije, javlja Jutarnji list.

“SDSS kao i drugi koalicijski partneri traže razgovor koalicije o pitanjima koja proizlaze iz objavljenih mailova. To je prvo. Drugo – SDSS ima interesa zaštititi pozitivne rezultate svih vladinih politika uključujući i one koje se odnose na Agrokor, a nema interesa da štiti ono što predstavlja balast i što predstavlja teret bilo za vladu bilo za koaliciju”, prenosi 24sata.

Podsjećamo, jučer je Vrdoljak, još jedan koalicijski partner, najavio hitne konzultacije s premijerom te je komentirao da kriminal nitko neće tolerirati.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari