SVAKA GESTA, SVAKA RIJEČ

Video | Kod njega ništa nije slučajno! Sve što Putin radi pomno je planirano: ‘Neće reći da je najmoćniji, ali će to pokazati’

Foto: Facebook

Nije slučajno ni da se usred noći obratio građanima Rusije, a ni ono što je odjenuo nije slučajno

Bilo je pet sati i 55 minuta ujutro po moskovskom vremenu kad se Vladimir Putin obratio u Moskvi. Amerika je dan privodila kraju, Rusi svoj još ni počeli. Tim tajmingom kao da je Amerikancima htio reći: nećete mirno spavati, a Rusima – stiže nova zora.

“Jutrošnji govor Vladimira Putina bio je u skladu kako je govorio do sad. Njegovu komunikaciju treba gledati simbolički na svim razinama ne samo izgovorene riječi”, kazala je Nikolina Borčić, stručnjakinja za političku komunikaciju.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Simbolično je odabrao i kravatu bordo boje koja simbolizira energiju, snagu i moć. Iako se špekulira da je govor snimio dva dana prije kad je bio u istom odijelu činjenica je da se Putin u njemu ili njemu sličnom pojavljuje svakih nekoliko dana.

Cijelo obraćanje Putin je bio miran, hladan s minimalno mimike, ruku ležerno položenih na stol. Kao da ono što govori neće izazvati potres u cijelom svijetu.

“Nema velikih promjena neovisno o temi o kojoj govori i time šalje poruku: vi točno znate što od mene možete očekivati”, tvrdi Borčić.

A znaju to i njemu bliske osobe. Da se ne sprema ništa dobro dalo se naslutiti i neki dan kad je pred njim drhtao i zamuckivao  prvi čovjek tajnih službi Rusije.

“On na jednak način neovisno o kontekstu, neovisno o kome se radi komunicira svoju nadmoć. To možemo vrlo banalno usporediti sa onim labradorom i Angelom Merkel. Dakle, on vam neće direktno reći ja sam najmoćniji, on će vam to pokazati na simboličkoj razini. On, znajući da se Angela Merkel boji pasa pusti, mrtav-hladan, crnog labradora da prošeće ispred nje”, govori Borčić

Putin rijetko kada otvoreno pokazuje bijes. No kad je pričao o dekomunizaciji Rusije očito to nije želio. Veliki otac kako voli sebe zamišljati Putin od danas je i službeno potpuna suprotnost svom imenu Vladimir koje znači vladar u miru, izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari