INVAZIJA NA UKRAJINU

Video | Pogledajte kartu ruskih napada tijekom drugog dana invazije

Twitter

Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca

Drugi dan ruske invazije na Ukrajinu počeo je noćnim napadom na Kijev.

Njihovi tenkovi iz predgrađa polako ulaze u glavni grad Kijev. I dalje su pred Harkivom, drugim najvećim ukrajinskim gradom. Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca – sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te na jugu s Krima.

Na južnoj osovini borbe se vode oko grada Hersona i za grad Melitopolj. Na sjevernom pravcu odbijen je ruski napad na grad Černigiv.

Rusko ministarstvo obrane u petak je reklo da su ruske snage zauzele strateški važnu zračnu luku Hostomel sjeverozapadno od ukrajinske prijestolnice Kijeva.
Ministarstvo je reklo da je ruska vojska blokirala pristup Kijevu sa zapada, a separatističke snage na istoku Ukrajine napale su položaje ukrajinske vojske uz podršku ruskih snaga.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Rusko ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo i da njezini vojnici drže nuklearnu elektranu u Černobilu kako bi je, kažu, “zaštitili”. A da će oružjem braniti glavni grad, potvrdio je gradonačenik Vitalij Kličko.

U nastavku donosimo kartu koja pokazuje kako izgledaju ruski napadi.

Izvor: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari