NE OTVARAJTE!

Kolaju lažni e-mailovi ministarstva rada. Službe upozorile: ‘Ne postoji ta usluga u sustavu’

Ilustracija (Pexels)

Naslov poruke glasi: ‘Potvrda o prihvaćanju automatskog zahtjeva za pomoć u stanovanju’, a u tijelu iste stoji da je odobren zahtjev za pomoć u stanovanju za 2023. godinu

Porezna uprava, brojne banke, MUP, a sada i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike upozorava građane na lažne e-mailove koji navodno dolaze s njihove adrese.

“U četvrtak, 16. veljače 2023. na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka naslova ‘Potvrda o prihvaćanju automatskog zahtjeva za pomoć u stanovanju’ u potpisu koje se navodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U poruci se navodi odobrenje ‘zahtjeva za pomoć u stanovanju za 2023. godinu’.

Upozoravamo sve primatelje navedene poruke da se radi o lažnoj poruci i da ju ne otvaraju niti da koriste poveznice unutar poruke. Pravo koje se u poruci navodi ne postoji u hrvatskom sustavu socijalne skrbi i radi se o prevari.

Savjetujemo da poruku obrišete i da na nju ne odgovarate”, naveli su.

Objavili su pritom i primjerak navedenog lažnog e-maila, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari