SUSJEDI IZNAD NAS

Koliko se zarađuje u EU? Hrvatska pri dnu liste. Evo gdje je najbolje otići po dobru plaću!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U Hrvatskoj je spomenuta cijena radnog sata 2,5 puta niža od prosjeka Europske Unije. Na vrhu tog popisa su Luksemburg, Danska, Belgija i Francuska

Već smo naviknuti da Hrvati govore kako je puno lakše zaraditi za život vani u inozemstvu nego li ‘kod kuće’.

Brojni su svoju sreću probali potražiti u zemljama poput Njemačke, Austrije, Irske jer ipak iako su troškovi života tamo možda skuplji, ali je i cijena radnog sata puno veća.

Prema podacima Eurostata za prošlu godinu, Hrvatska je na četvrtom mjestu, ali od kraja, po prosječnoj cijeni radnog sata u EU. Iza nas su samo susjedi Mađari te Rumunjska i Bugarska.

Photo: Marko Picek/PIXSELL

U Hrvatskoj je spomenuta cijena radnog sata 2,5 puta niža od prosjeka Europske Unije. Na vrhu tog popisa su Luksemburg, Danska, Belgija i Francuska.

Ipak, najviše se volimo uspoređivati sa susjedima pa je Slovenija nešto ispod prosjeka, ali i dalje za više od deset mjesta iznad nas.

Što se tiče porasta cijene radnog sata od 2021. do 2022. godine, u Hrvatskoj je ona porasla za osam posto, a najviše je rasla u Bugarskoj, za 15 posto, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari