KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Mislili ste da je vama teško? Kolinda bi opet u Rusiju, ali Plenković je već rezervirao vladin avion

No, možda i veći problem bit će prijevozno sredstvo s kojim predsjednica treba otići u Soči

Dakle kako smo rekli, velika navijačica hrvatske nogometne reprezentacije Kolinda Grabar Kitarović na utakmicu s Rusijom ide u formi službenog posjeta.

Naime predsjednica, i premijer se nalaze pod prilično velikim medijskim pritiskom da na utakmice hrvatske reprezentacije u Rusiju ni slučajno ne smiju ići na trošak proračuna svog ureda osim ako nije u pitanju nekakav službeni posjet.

Pa da ne bi uzbudio tankoćutne medijske djelatnike premijer uopće ne ide na utakmicu u Soči a predsjednica je na utakmicu s Danskom išla na svoj račun, s čarter linjom kao i ostali navijači. Ali sad joj se naravno ide i u Soči pa kako je valjda potrošila svoj privatni navijački budžet malo nategnuto je izmislila nekakav službeni posjet Rusiji u koji ju je kao pozvao premijer Dimitrij Medvedev.

Problem je što je to Medvedev rekao onako načelno, reda radi, kad su se zadnji put vidjeli u Sočiju prilikom posjeta hrvatske delegacije Vladimiru Putinu prije 6 mejseci.

Ali kako će u subotu u svečanoj stadionskoj loži sjediti i Medvedev predsjednica ima kakvo takvo opravdanje da će to sjedenje u loži i kurtoazno ćaskanje s Medvedevim u Vip salonu biti taj važni službeni posjet Rusiji.

No, možda i veći problem bit će prijevozno sredstvo s kojim predsjednica treba otići u Soči. Naime za tu subotu premijer je već rezervirao službeni Vladin Challenger, jer leti u Sofiju na summnit EU, pa je pitanje hoće li se Challenger stić vratiti u Zagreb kako bi pokupio predjednicu za Soči.

Eto, koliko je tu drame, a vi mislite da je Vama teško!

Zoran Šprajc

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari