TELEFONSKI POZIVI

KONTAKTE ZARAŽENIH PRATIT ĆE NEZAPOSLENI?! “Bitno je da imaju ove vještine”, predlažu hrvatski epidemiolozi!

Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

‘Glavno je da imaju dobre komunikacijske vještine’, kaže dr. Branko Kolarić

Epidemiolog dr. Branko Kolarić iznio je ideju da bi praćenje kontakata zaraženih mogli obavljati ili ljudi iz zdravstvenog sustava koji trenutačno zbog epidemije ne rade ili pak nezaposlene osobe bilo kojeg zvanja koje su tijekom epidemije izgubile posao.

Dakle, ne mora se raditi o osobama iz medicinske struke, nego je glavno, ističe Kolarić, da imaju dobre komunikacijske vještine pa da onda telefonski, po standardnoj špranci, nazivaju ljude i skupljaju informacije. Epidemiolog Kolarić ističe da bi se sve odvijalo pod nadzorom i vodstvom epidemiologa, piše 24sata.

“Za pandemiju niti jedna zemlja nema dovoljno kadra pa onda treba posegnuti za ovakvim rješenjima koja bi rasteretila preopterećene epidemiologe”, rekao je.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar, izjavio je da su na testiranjima u rano jutro velike gužve, no da su oko 9:30 već povremene. Šostar napominje da onima koji dođu ranije nalazi neće biti prije gotovi.

“Mi i dalje držimo zlatni standard od 24 sata za izdavanje nalaza. Nema potrebe da se ujutro stvaraju kolone. Ako ne bude drugog rješenja, onda ćemo ići na sustav naručivanja. Tad nećemo uzeti druge osim onih koje smo naručili”, kazao je Šostar.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views