NOVI VAL?

Koronavirus se vratio! Dvoje novozaraženih u Istri, četiri u Institutu Hrvoje Požar

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najmanje 6 novozaraženih: “Imamo novo žarište”

Unutar 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta.

“Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba.

Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna.

Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.

Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri.

Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre.”, priopćili su iz istarskog Stožera.

Žarište Institut Hrvoje Požar?

Kako doznaje Index.hr, u Zagrebu su od jučer potvrđena četiri nova slučajeva koronavirusa.

Novo je žarište Institut Hrvoje Požar u Zagrebu u kojem je u utorak test potvrdio da je jedan zaposlenik zaražen.

Novi testovi pokazali su da je zaraženo još osoba koje su s njim bili u kontaktu, a očekuje se još rezultata testova.

“Imamo novo žarište u Institutu Hrvoje Požar. Četiri su nova slučaja, svi s Instituta. 16 ljudi je stavljeno u samoizolaciju. Epidemiolozi su sve pokrili, rade i tragaju za svim kontaktima”, rekao je Indexu Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari