NAJMLAĐA ŽRTVA KORONAVIRUSA

Najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj imala je samo 33 godine: ”Na operaciji su shvatili da je zaražena…”

Foto. Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Nakon što je jučer preminula teško bolesna 39-godišnja žena zaražena koronavirusom, danas je objavljeno kako je u Općoj bolnici Bjelovar preminula 33-godišnja žena koja je trenutačno najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Dr. Allouch Ali, ravnatelj bjelovarske bolnice, objasnio je za 24sata da je 33-godišnja žena bila teško bolesna. “Radi se o teško bolesnoj osobi s teškim komorbiditetima, dokazanom sepsom i multiplim rezistentnim bakterijama. Bila je u zadnjem boravku u bolnici od 8. listopada. Dan prije je došla sa znakovima sepse pa je kirurški intervenirano. Na odjelu su joj se razvili simptomi koji su upućivali na koronu. Kad je došao njezin nalaz 16. listopada, prebačena je na odjel za koronu, u izolaciju”, rekao je ravnatelj.

“Ne znamo izvor infekcije preminule pacijentice. Testirali smo je kad su se pojavili simptomi. Testirali smo i cijelo osoblje, još nisu stigli kompletni nalazi. Imamo zasad dvoje pozitivnih liječnika, četiri sestre i jednu spremačicu. Dvije pacijentice koje su ležale s njom u sobi su također pozitivne”, rekao je ravnatelj Ali.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, ova je žena imala visoki šećer i bila joj je određena amputacija noge. Dva puta je bila testirana na koronavirus i oba je puta bila negativna, a prije operacije su je pustili doma za rođendan. Nakon toga se vratila u bolnicu kako bi se izvršila operacija, ali je nažalost preminula, a ujedno je bila pozitivna na koronavirus.

Video dana: