ZARAŽENO 28 ŠTIĆENIKA DOMA

RIJEČKI EPIDEMIOLOG O SITUACIJI U DELNICAMA: “Ovo je najgori dan! Virus je proširila njegovateljica, radi se sve na saniranju stanja”

Foto: Mateo Levak/RiPortal

‘Virus je učinio svoje…’

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Vladimir Mićović, komentirao je za N1 novo žarište u toj županji. Naime, u Primorsko-goranskoj županiji danas je 36 novozaraženih te 28 ozdravljenih. Među novim slučajevima je u 28 korisnika delničkog Doma za starije. Iz Doma je testirano 47 osoba. Mićović se osvrnuo na ovaj rekord dnevno zaraženih.

“Ovo je najgori dan u Primorsko-goranskoj županiji vezano za krizu Covid-19. Radi se o starijim ljudima, postoji opasnost da se jedna takva pozitivnost ne odrazi na njihovo zdravstveno stanje i nažalost, zdravstvene posljedice mogu biti puno ozbiljnije. Virus je proširila njegovateljica koja je bila dobila temperaturu tijekom dana, odmah je izolirana. Međutim, ipak je virus učinio svoje. Očito u tijeku te inkubacije, do pojave simptoma, virus je ušao u dom za starije u Delnicama”, rekao je Mićović za N1.

U kakvom su stanju štićenici doma?

“U domu je 93 štićenika, korisnika doma, više od pola je testirano, 28 je pozitivno. Svi su oni relativno dobra stanja, neku su potpuno asimptomatski, neki su s vrlo blagim simptomima.

Jutros i u tijeku noći smo preventivno pet od tih ljudi prevezli u bolnicu, jer je tehničar koji je bio u službi tako pretpostavio da bi ipak bilo bolje da klinički liječnici provjere njihovo stanje. I oni su dobro”, kazao je Mićović te dodao da po nekim kliničkim smjernicama oni nisu trebali ići u bolnicu.

“Radimo sve da zaustavimo ovu situaciju”, rekao je ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari