KORONA U ŠKOLAMA

Sve više razreda u izolaciji: Priprema li se online nastava i kada? Evo što kaže Ministarstvo!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

S obzirom na drastičan porast novozaraženih koronavirusom, sve su češće glasine kako će učenici nastavu opet pratiti on line.

Naime, zbog epidemije je dosta razreda pa čak i cijele škole, u samoizolaciji.

Provjerili smo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Gradskom uredu za obrazovanje Grada Zagreba hoće li se u studenom doista nastava za sve škole opet provoditi on line.

Iz ministarstva su odgovorili:

”Ministarstvo nije slalo obavijest školama o prelasku na online nastavu.
Na snazi su i dalje mjere i preporuke dostupne na sljedećoj poveznici:
mzo.gov.hr.

O primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom.”

Što se Zagreba tiče, njihov odgovor je sljedeći:

”Trenutno su dvije srednje škole (XV. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina) nastavu privremeno organiziraju po modelu C, dvije osnovne škole (OŠ Augusta Harambašića i OŠ Matije Gupca) kombinacijom modela A (učenici od 1. do 4. razreda) i modela C (učenici od 5. do 8. razreda).

Nadalje, dvije osnovne i sedam srednjih škola Grada Zagreba nastavu organiziraju po modelu B, dok sve ostale škole kojima je osnivač Grad Zagreb, 111 osnovnih i 57 srednjih škola, nastavu organiziraju po modelu A.

Gradski ured za obrazovanje u svakodnevnoj je komunikaciji sa školama, lokalnim stožerom, epidemiološkim službama i resornim ministarstvom te trenutno ne postoji inicijativa niti odluka za prelaskom svih zagrebačkih škola na organizaciju nastave po modelu C. Ističemo da se redovita nastava u zagrebačkim školama zasad odvija bez poteškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela, donose se sukladno uputama nadležnih epidemioloških službi.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari