U KBC-U RIJEKA 15 ZARAŽENIH

U izolaciji dva razreda osnovne i srednje škole Primorsko-goranske županije

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Komadina je naglasio da su u županiji spremni, pogorša li se situacija s brojem zaraženih, početi s online nastavom u višim razredima osnovnih škola

U Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je za tri osobe, a dva školska razreda su u izolaciji – po jedan u osnovnoj i srednjoj školi.

Izvijestio je to u ponedjeljak župan Zlatko Komadina, rekavši da je devet osoba ozdravilo pa su u županiji aktivna 153 slučaja covida-19, a u samoizolaciji je 568 osoba.

Komadina je naveo kako se nastoji da se školska nastava odvija u učionicama, ali i da su u županiji spremni, pogorša li se situacija s brojem zaraženih, početi s online nastavom u višim razredima osnovnih škola.

S više od 50 novozaraženih dnevno kreće online nastava

Istaknuo je da je županijski Stožer tijekom vikenda odlučio da će, bude li u županiji više od 50 novozaraženih na dan, predložiti Nacionalnom stožeru uvođenje online nastave za učenike viših razreda osnovnih te učenike srednjih škola.

Na novinarsko pitanje je li ta mjera pretjerana, Komadina je odgovorio kako će se nastojati da se nastava održava u školama.

“Epidemiolozi nisu za online nastavu, odnosno baš u uvjetima ako se dogodi velika progresija prijenosa virusa u školama tada bi se to razmotrilo. Ne znači da ćemo mi za tri dana prijeći na online nastavu”, kazao je.

Redovna nastava dok god to bude moguće

Istaknuo je kako za sada dva razreda imaju online nastavu jer je u njih došlo do proboja virusa, “no nastojat ćemo, dok god je to moguće, da se nastava održava u školi kao redovna nastava”.

Dodao je da se u dogovoru s riječkim gradskim stožerom ponovno za prihvat bolesnika priprema Dvorana mladosti na Trsatu u slučaju loše epidemiološke situacije, ali je optimist i smatra da do toga neće doći.

Naveo je i da je županija odobrila dodatna sredstva zdravstvenim ustanovama, primjerice tri milijuna kuna Zavodu za hitnu medicinu kao dodatne tzv. Covid troškove, a Thalassotherapiji Crikvenica 1,3 milijuna kuna.

U riječkoj bolnici liječi se 15 zaraženih

U riječkoj bolnici na liječenju je 15 bolesnika pozitivnih na koronavirus. U Klinici za infektivne bolesti sa srednje teškim simptomima je 11 pacijenata, a u respiracijskom centru četvero pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Svi bolesnici u respiracijskom centru su iz Ličko-senjske županije, najstariji je 1939., najmlađi 1969. godište, a prosječna dob oboljelih je 65,5 godina, javlja HINA.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari