EPIDEMIOLOZI PREDLAŽU

NOVE MJERE ZA UGOSTITELJE: U kafićima i restoranima stajati će ‘covid redari’, gostima će se mjeriti i temperatura?!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ove mjere epidemiolozi su iznijeli ugostiteljima

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan “covid redar”. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Ni mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Ovo su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavne mjere koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku iznijeli predstavnicima ugostitelja, a ona obveznog nošenja maski za goste već je jučer stupila na snagu.

Za gosta to znači sljedeće: prilikom ulaska u kafić, restoran ili bilo koji drugi ugostiteljski objekt, mora staviti masku koju drži dok ne sjedne za stol. Tada je može spustiti, no prilikom svakog udaljavanja od stola, zbog odlaska do toaleta ili na cigaretu, mora je staviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari