LJUDI, ŠIŠAJTE SE SAMI!

Kozmetičari i frizeri digli cijene, iz Ceha poručili: ‘Mi smo luksuzna djelatnost. Nema to veze s uvođenjem eura’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

‘Neke su usluge poskupjele, neke pojeftinile. Nama s 1. siječnja dobavljači šalju nove cijene i mi prema tome korigiramo finalnu cijenu’, kaže Antonija Tretinjak iz Ceha frizera i kozmetičara

“Mi spadamo u luksuzne djelatnosti. Ni frizeri ni kozmetičari nisu neka prijeka potreba pa ne vidim zašto se na nas digla pompa oko cijena. Postoje neke usluge koje je bitnije kontrolirati”, kazala je za N1 Antonija Tretinjak iz Ceha frizera i kozmetičara govoreći o poskupljenjima frizerskih i kozmetičarskih usluga.

Dodala je da povećanje cijena nije vezano za uvođenje eura, nego je to zbog inflacije i rasta troškova energenata. Ipak, smatra da nema potrebe za generalnim vraćanjem cijena.

‘Neke su usluge poskupjele, neke pojeftinile’

“Koliko sam, čula, Inspekcija je bila kod nekoliko kolegica i nisu našli ništa sporno”, ističe.

Za podizanje cijena od 10 do 20 posto kaže da su to izolirani slučaji.

“Došlo je do korekcije cijena, neke su usluge poskupjele, neke pojeftinile. Nama s 1. siječnja dobavljači šalju nove cijene i mi prema tome korigiramo finalnu cijenu”, objasnila je.

“Troškovi poslovanja rastu, da subvencije puno pomažu, ali cijena struje nije jedino što opterećuje poduzetnike. Može se jednostavno provjeriti koliko je neki materijal koštao prije mjesec dana, a koliko do 1. siječnja”, rekla je Tretinjak, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari