KREĆE SANACIJA JAME SOVJAK: Prijava projekta za EU sufinanciranje početkom 2016.

– Pokrenuli smo projekt sanacije crne točke Sovjak u Viškovu – kazao je ministar zaštite okoliša i i prirode Mihael Zmajlović uoči početka javnog uvida u Studiju utjecaja na okoliš zahvata sanacije lokacije visoko onečišćene opasnim otpadom jama Sovjak u Viškovu koja traje od 14. rujna do 13. listopada.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izradio je Studiju sanacije Sovjaka koju zainteresirani građani mogu pogledati ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 8,30 do 11 sati i utorkom od 13 do 17 sati u prostorijama Općine Viškovo. Studija je dostupna i na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode: http://www.mzoip.hr/hr/okolis/puo-i-spuo.html.

Javno izlaganje o Studiji održat će se u srijedu 30. rujna u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu s početkom u 17 sati.

Nositelj projekta sanacije je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U tijeku je procjena utjecaja na okoliš, po njezinu okončanju prikupit će se dokumentacija potrebna za prijavu projekta za EU sufinanciranje što je u planu početkom 2016. godine, kažu u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Nakon odobrenja projekta i provedbe natječaja za izvođača radova moći će započeti radovi na sanaciji. Riječ je o jednoj od najsloženijih i najvećih sanacija u Hrvatskoj, jer se u jamu Sovjak otpad odlagao desetljćima, od 50-tih godina prošlog stoljeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari