Kreću prve isplate povrata poreza, do kraja mjeseca većina će dobiti novac

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kreću prve isplate povrata poreza, do kraja mjeseca većina će dobiti novac. Građani su privremena porezna rješenja trebali dobiti do konca lipnja

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Vlada kreće s isplatom 880 milijuna kuna koliko će ukupno dobiti oni koji ostvaruju pravo na povrat poreza. Građanima koji ostvaruju pravo na povrat poreza država će uskoro uljepšati ljeto i poboljšati kućni budžet.

Po podacima Porezne uprave, u 2017. je za ukupno 4.903 porezna obveznika-građana proveden redovni postupak, a za 1.127.056 građana poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2016. godinu. Pritom je za ukupno 71.463 građana utvrđena razlika poreza i prireza za uplatu u iznosu od 164,1 milijun kuna, dok je kod 1.056.911 građana utvrđena razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak i njima je vraćeno nešto više od 1,1 milijardu kuna.

Građani su privremena porezna rješenja trebali dobiti do konca lipnja. Ukoliko nisu zadovoljni tim rješenjima rok žalbe istječe 31. srpnja, no on se može produžiti ovisno o tome kad su građani primili porezno rješenje.

2017. je kod 1.056.000 građana utvrđen višak uplaćenog poreza i prireza na dohodak i njima je vraćeno nešto više od 1,1 milijardu kuna. Ove godine će ukupni povrat biti manji. “Oko 880 milijuna povrata, odnosno nekakvih 130 milijuna potrebe za uplatu”, istaknuo je ministar Marić.

Podsjetimo, građani su do 31. srpnja mogli uložiti žalbu na rješenja rješenja o povratu poreza ako su smatrali da su podaci iz rješenja netočni ili nepotpuni.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari