KRIZA NE JENJAVA: Gužve na prijelazu Berkasovo-Bapska, u Sloveniji migrant izboden u tučnjavi

Unatoč zahlađenju, migrantska kriza ne jenjava.

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 1277 migranata, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 2644 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 217 538 migranata.

Velike se gužve stvaraju kod prijelaza iz Srbije u Hrvatsku Berkasovo – Bapska. U kampu u Berkasovu ima ih između tisuću i tisuću i pol. Policija ih u Hrvatsku pušta u manjim grupama od po 50 ili 100, potom se ukrcavaju u autobuse i prevoze do kampa Opatovac. Inače, migrati su su zadnjih dana u više navrata “probili” taj prijelaz i ekontrolirano ušli u Hrvatsku.

Jučer je čelnik Europske komisije Jean-Claude Juncker, na inicijativu Njemačke i Austrije, za nedjelju sazvao sastanak o balkanskoj migrantskoj ruti. Na sastanku će se okupiti šefovi država ili Vlada zemalja pogođenih priljevom migranata.

Među migrantima jačaju tenzije. U Sloveniji kod mjesta Rigonce i kod Šentlja izbila je međusobna tučnjava migranata u kojoj je jedna osoba izbodena, nakon čega je prevezena u zdravstvenu ustanovu, javlja slovenska policija. Nakon sukoba dviju grupa slovenski policajci svladali su i priveli dvojicu migranta koji su sudjelovali u tuči. Inače, u Rigoncu je trenutno 5 tisuća osoba, a u Brežicama 5500, izvjstila je slovenska policija.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić još je jedno prozvao Sloveniju, za koju je kazao da se u 30 dana mogla bolje pripremiti te da je potrebno da promijene način registracije ljudi. Ostojić drži nepotrebnim da se ljude, koji su već registrirani u Hrvatskoj, na ovakav način zadržava na granici, jer ionako ne ostaju u Sloveniji.

Austrijska policija privremeno je zatvorila bivši granični prijelaz u Šentilju, prenosi slovensko Delo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari