SLOVENIJA OPTUŽUJE HRVATSKU: Smišljeno i nenajavljeno šaljete migrante preko zelene granice, u hrvatskim postupcima nema sućuti

Državni tajnik u slovenskom Ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic optužio je Hrvatsku da migrante nenajavljeno šalje preko zelene granice.

Od početka izbjegličke krize do danas u Sloveniju je ušlo 38.578 igranata, kazao je Šefic na konferenciji za novinare, dok je slovenska Vlada na Twitteru objavila kako Hrvatska svu odgovornost za zbrinjavanje izbjeglica želi prebaciti na Sloveniju.

Šefic je na susretu s novinarima pokazao snimku termovizijske kamere iz helikoptera koja dokazuje, rekao je, da Hrvatska nekontrolirano šalje migrante u Sloveniju. Odlučili su pustiti snimku jer im je, objasnio je Šefic, dosta optužbi da su Slovenci nehumani i neorganizirani. Prozvao je Hrvatsku da smišljeno i sofisticiran način šalje migrante u Sloveniju, nenajavljeno i raspršeno na raznim lokacijama. Na snimci termovizijskom kamerom tijekom redovnog leta na zelenoj granici u blizini Dobove uočen je putnički vlak. Putnike iz vlaka hrvatski policajci pratili su prema granici, a kada su stigli do rijeke Sutle, nekolicina se odlučila preplivati rijeku.

– Hrvatski policajci ih u tome nisu spriječili, niti su ih pokušali spriječiti, a nisu ih ni usmjerili prema prikladnom mjestu za prelazak granice. U hrvatskim postupcima ne vidim sućut jer su među izbjeglicama djeca, starije osobe, a bila je i jedna trudnica – rekao je Šefici i dodao da je jasno da Hrvati sve to rade namjerno. Tijekom noći iz Hrvatske je u Sloveniju ušlo 12 tisuća kuna.

Ubrzo je stigao odgovor ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

– Humano ih tranzitirajte, bez bojnih kola, pasa, žice na dogovorenim prijelazima, ali ne na kapaljku pa da onda sami traže svoje puteve. Toliko o humanosti – komentirao je Ostojić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari