A BISERA KOLIKO HOĆEŠ

Kružni tok za mnoge je noćna mora. U ovoj stvari vozači opako griješe

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Auto klub Europa (ACE) je taj problem istražio. Gotovo 26,6 posto vozača ne zna pravilno koristiti žmigavac

Na kružnom toku se svašta može dogoditi jer mnogi jednostavno ne znaju što je ispravno. Auto klub Europa (ACE) je taj problem istražio. Gotovo 26,6 posto vozača ne zna pravilno koristiti žmigavac. Za prikupljanje podataka, 30 kružnih tokova diljem Njemačke promatrano je jedan sat od 10. do 12. lipnja 2024. godine.

Evo kako to funkcionira. Uključite pokazivač smjera samo kada napuštate kružni tok kako biste upozorili druge vozače, pješake ili bicikliste kamo želite ići. U suprotnom, NE žmigate UOPĆE – ni u kružnom toku i ne kada ulazite u njega.

Zašto? Ne možete ići nigdje osim pratiti cestu u kružnom toku: Usput: ako ne uključite pokazivač smjera ili to nepravilno radite, ne samo da iritirate druge sudionike u prometu, već riskirate i kaznu od 10 eura, javlja Fenix Magazin.

Dok većina vozača barem žmigavcima pokušava pokazati što rade u kružnom toku, većina biciklista potpuno izbjegava korištenje ručnih signala kako bi to poručili. Prema pisanju ACE-a, više od dvije trećine biciklista točnije njih 68,7 posto ne koriste ručne signale, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari