ZIMSKI UVJETI

Kuda voziti?! Evo stanja na hrvatskim cestama: Pogledajte koje su prometnice zatvorene

‘Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje’, kazali su iz HAK-a

Otežano se zbog snijega vozi u većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije, HAK javlja kako je moguća i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima.

Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. “Da na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje”.

Prema izvješću HAK-a za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicam iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, te iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Olujni vjetar uzrokovao je zabranu prometa za sva vozila dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu), autocestom A7 Draga-Šmrika, te Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.

Samo osobna vozila mogu prometovati dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle, državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25), državnom cestom Gračac-Zaton Obrovački (DC27), državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), te na Paškom mostu.

“Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom”, kazali su iz HAK-a.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na: autocesta A1 na dionici Bosiljevo-Sveti Rok, autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo II-Kikovica, DC1 Macelj-Gubaševo, Čeglje-Karlovac-Zagorje-Grabovac-Vaganac-Korenica-Gračac-Knin, DC3 (stara cesta kroz Gorski kotar) Karlovac-Zdihovo-Delnice-Kikovica, DC6 Jurovski Brod-Karlovac-Vojnić, DC25 Korenica-Lički Osik, DC23 Duga Resa-Generalski Stol-Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC42 Josipdol-Plaški-Saborsko-Kuselj, DC50 Žuta Lokva-Lički Osik i čvor Sv. Rok-Gračac, DC52 Špilnik-Korenica, DC220 Tijarica (Vukina Strana)-Kamensko, DC204 GP Pribanjci-čvor Bosiljevo, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 Donji Lapac-GP Užljebić, DC228: Jurovski Brod (D6) – Kamanje – Ozalj – Karlovac (D1), DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, DC541: D6 – čvorište Novigrad (A1), ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac, na svim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije i području Krapine, na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru (Čabar, Vrbovsko, Delnice, Gornje Jelenje).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views