NOVA GODINA, NOVA VALUTA

Kune ćete moći mijenjati u eure i u poslovnicama pošte. Ima nekoliko detalja na koje morate paziti!

Iz Pošte kažu da se bez naknade može zamijeniti do 100 novčanica i 100 kovanica kuna

Iz Hrvatske pošte obavijestili su da će od ponedjeljka, 2. siječnja, građani diljem Hrvatske moći zamijeniti kune u eure u 1016 poštanskih ureda. Kune se mogu zamijeniti tijekom cijele 2023. u svim poštanskim uredima u Republici Hrvatskoj.

Iz Pošte kažu da se bez naknade može zamijeniti do 100 novčanica i 100 kovanica kuna. Iznad tih količina zaračunava se 1,5% naknade na iznos najmanjih apoena, poručuju.

Ako se mijenjaju iznosi veći od 750 kn, zamjenu je potrebno unaprijed najaviti. Ako je moguće, novčanice i kovanice kuna trebaju biti razvrstane po apoenima, kažu iz Pošte.

Treba paziti i kod plaćanja

U prva dva tjedna, u razdoblju dvojnog optjecaja, plaćanje u kunama u jednoj transakciji može se obaviti s najviše 50 kovanica i odgovarajućim brojem novčanica, poručuju iz Pošte. “Na Novu godinu, u nedjelju 1. siječnja 2023., bit će otvoren samo poštanski ured 10000 Zagreb, a od ponedjeljka, 2. siječnja poštanski uredi diljem RH radit će prema svojem redovitom rasporedu radnog vremena”, izvijestili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari