ZALETIO SE

Kupac u hrvatskom dućanu natrpao kolica sladoledom misleći da je na akciji: ‘Ali, to vam je cijena u eurima!’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje cijena od 5. rujna

Trgovački div KTC od četvrtka je krenuo s dvojnim iskazivanjem ukupnih iznosa na računima, u kunama i eurima, prenosi Net.hr.

“Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5. rujna, ali se KTC odlučio za dvojno iskazivanje ranije kako bi kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu.

U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje od 5. rujna ove godine te je na Vijeću ministara EU-a donesen fiksni tečaj konverzije kune u euro”, naglašavaju u KTC-u, javlja Danica.hr.

Tečaj za euro iznosi točno 7,5345 kuna. Plaćanje u eurima će biti moguće nakon ulaska u eurozonu od prvog dana iduće godine.

VIDEO DANA:

‘Ali to vam je cijena u eurima!’

A koliko je važan potez KTC-a da mnogo ranije, prije zakonske obveze, uvede dvojno iskazivanje cijena, svjedoči prizor u četvrtak poslijepodne u jednom njihovu dućanu.

Jedan kupac je, naime, natrpao kolica omiljenim sladoledom misleći da je na akciji. Kad je došao na blagajnu – neugodno se iznenadio.

“Ali, to vam je cijena u eurima, ne u kunama”, rekla mu je blagajnica, pa je omiljenu poslasticu morao vratiti u škrinju.

Sladoled, inače, stoji oko 1,70 eura, odnosno oko 12 kuna, a kupac je zbog iskazane cijene u eurima mislio da je sladoled na akciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari