BEZ SRAMA

Sramota za kraj: Dijeli se snimka iz Sabora zbog koje bi baš svi dobili otkaz na svojim poslovima

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na početak svog radnog dana nije nitko došao. Kako biste vi prošli da se tako ponašate na svojem radnom mjestu?

Počela je posljednja sjednica Sabora prije ljetne stanke. Danas završava posljednji tjedan zasjedanja Sabora i službeno počinje njihova ljetna stanka, odnosno dvomjesečna pauza rada Hrvatskog sabora. No, nekima je i to malo, pa danas nisu došli na posao.

Na samom početku sjednice u Saboru su bila samo tri (!) zastupnika.

Troje od 151

“Dobro jutro, poštovane kolegice i kolega” rekao je predsjedavajući Željko Reiner uz smijeh. “Ima vas samo troje, ne mogu drukčije pozdraviti.. “

U Hrvatskom saboru imamo 151 saborskog zastupnika, a poznata je činjenica da primaju i prilično velike plaće za naše standarde, koje se kreću od 16 tisuća kuna pa naviše – ovisno o stažu te ostalim relevantnim faktorima. Osim plaća, zastupnici uživaju i u brojnim povlasticama na koje imaju pravo. U te povlastice ulaze troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza, karata za avion, troškovi smještaja u hotelima, troškovi stanarine i režija, ali i naknade za odvojen život.

O tim troškovima Sabor izvještava dva puta godišnje, a uskoro bi se trebalo saznati i koliko su dodatne love potrošili u prvoj polovici ove godine. Prošle godine, primjerice, samo na njihove povlastice potrošeno je 6,8 milijuna kuna. Najviše novca potrošeno je na korištenje osobnih automobila za službene svrhe, odnosno 2,8 milijuna kuna, dok je za najam stanova potrošeno 1,9 milijuna kuna. Za odvojeni život zastupnicima je primjerice prošle godine bilo isplaćeno nešto manje od 710 tisuća kuna, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari