ZIMSKA ŠKOLA KEMIJE - PUN POGODAK!

Video | Laboratorij u Rijeci: Zanimljivije od nastave, a besplatno! Svi se slažu: ‘Full’ je zabavno’

Za srednjoškolce je Zimska škola kemije pun pogodak. Osim predavanja i vježbi, u Rijeci su im besplatni smještaj i hrana. Svi se slažu da je zanimljivije od klasične nastave

Učenici su na zimskim praznicima, ali ne žele se svi samo odmarati. Barem ne oni u Rijeci, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Mladi kemičari iz cijele Hrvatske u svom su elementu. Laboratorij u Rijeci za njih je poligon kreativnosti i učenja. “Jako me zanima kemija, želim se njome baviti. Predmet mi je jednostavno zanimljiv”, priča Tara Grandverger iz Bjelovara.

Za srednjoškolce je Zimska škola kemije pun pogodak. Osim predavanja i vježbi, u Rijeci su im besplatni smještaj i hrana. Svi se slažu da je zanimljivije od klasične nastave.

“Upoznajemo sve o kemiji. Predavanja su ‘full’ zabavna”, kaže Petra Pende iz Rijeke. Allegra Žgela iz Karlovca objašnjava da rade napredne pokuse koji su izvan kurikuluma i o kojima se ne uči u školi.

“Imali smo priliku naučiti mnogo toga novoga. Inače se natječem iz kemije pa mislim da je ovo odlična prilika da se pripremim i uspijem se poboljšati u praksi”, smatra Tia Cvjetović iz Rijeke.

Dok njihovi vršnjaci odmaraju na školskim praznicima, učenici u riječkoj Prirodoslovnoj i grafičkoj školi uče s vrhunskim stručnjacima.

“Budući da sam maturant, ovo mi je dobar izvor za pripremiti se za maturu i jednostavno vidjeti kako je raditi u laboratoriju. Razmišljam o faksu oko kemije pa mi je ovo dobro iskustvo”, kaže Ema Jelečić iz Zagreba.

Zaljubljenici u kemiju koji su propustili zimsku priliku, novu će dobiti krajem kolovoza. Besplatno učenje i ljetovanja u Rijeci dolaze u istom paketu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari