NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Lažiranjem putnih naloga do 580 tisuća kuna! Tomislav Saucha i Sandra Zeljko idu u zatvor

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora napustio SDP

Na Županijskom sudu u Zagrebu objavljena je u srijedu nepravomoćna presuda za tzv. “aferu dnevnice”, u kojoj Uskok tereti bivšeg predstojnika premijerovog ureda Tomislava Sauchu i njegovu tajnicu Sandru Zeljko za lažiranje putnih naloga.

Bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske i njegova tajnica su proglašeni krivima za lažiranje putnih naloga. Tomislav Saucha optužen je da je lažirao putne naloge i zajedno sa Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kuna.

Na čitanje presude stigao je Saucha, ali ne i Zeljko.

Saucha je bio vidno potresen tijekom izricanja presude koju je slušao pognute glave u sudnici.

Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u prošlom sazivu Sabora kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari