BOŽIĆNA ČAROLIJA

Let 3 će u Novu godinu uvesti – Zagrepčane. Objavljeni su detalji Adventa u Zagrebu

Na dočeku će svirati Let 3 i Zagrebačka filharmonija. Park kralja Tomislava imat će tradicionalnu ponudu, ni ovaj Advent neće proći bez omiljenog Ledenog parka na Tomislavcu. Tradicionalno će se održati i Baš Naš festival, Fuliranje na Strossmayerovom trgu. Tunel ispod Gornjeg grada imat će ‘Polarni san’

Turistička zajednica grada Zagreba na konferenciji za medije predstavila je program Adventa Zagreb 2023. Martina Bienenfeld, šefica Turističke zajednice Grada Zagreba predstavila je novosti koje očekuju posjetitelje:

“Zagrebački advent počinje 2. prosinca. Uveli smo i uhodavanje naših adventskih lokacija, obično tri dana prije početka Adventa. Od 29. studenog warm up će otvoriti zagrebački solisti koncertom u Oktogonu”, poručila je Bienenfeld.

S obzirom na to da će zagrebački Gornji grad kao i dio centra biti veliko gradilište postpotresne obnove pa se na popularnim lokacijama neće održavati Advent.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Dvije nove lijepe velike stvari koje nas u prosincu očekuju su ‘Veliki, veliki Božić’ na Svačićevom trgu, Bal na Mažurancu od 15. prosinca. Gornji grad će u kulturi biti jači nego ikad, a Gornji grad se seli u Donji grad. Baš naš s platoa Gradec se spušta na glavni gradski trg. Matoš se seli sa Strossmayera, u zonu Masarykove ulice. Tamo će održavati Matoš&mačke.”

Otvara se i park Ribnjak kao nova lokacija

Park kralja Tomislava imat će tradicionalnu ponudu, ni ovaj Advent neće proći bez omiljenog Ledenog parka na Tomislavcu. Tradicionalno će se održati i Baš Naš festival, Fuliranje na Strossmayerovom trgu. Tunel ispod Gornjeg grada imat će ‘Polarni san’.

Na dočeku Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića svirat će Let 3 sa Zagrebačkom filharmonijom.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da se od najma lokacija očekuje 480 tisuća eura prihoda što je četiri puta više u odnosu na 2019. godine.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Velik dio tih prihoda ide u programe Adventa kako bi on bio što veći i bolji”, istaknuo je te najavio izvođače za novogodišnju noć.

“Let 3 sa zagrebačkom filharmonijom uvest će sugrađane u Novu godinu. Moram reći da je Let 3 diljem svijeta dobio pozive da svira za Novu, ali mi smo im se javili već nakon pobjede na Dori u veljači i nismo ni bili svjesni koliki će interes izazvati ‘Mama ŠČ’ euforija u međuvremenu” otkrio je Tomašević, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari