GOTOVO JE

Liječnici ipak odlaze u štrajk: ‘Ovo je ozbiljna situacija i mi smo ozbiljni ljudi’

Ilustracija: Riportal

‘Odgovornost za štrajk je na Vladi RH, a naravno da ćemo se u štrajku kad god on bio, a o tome ste obaviješteni, itekako pobrinuti o našim pacijentima, svi hitni, onkološki i svi dječje dobi bit će zbrinuti’, navodi Krešimir Luetić

Prosvjedom nisu uspjeli dobiti što su tražili, pa su liječnici donijeli odluku – odlaze u štrajk. Svih pet organizacija liječnika spremno je na borbu za bolje uvjete rada. Kada kreću u štrajk još nije poznato, no tvrde da će svi pacijenti biti zbrinuti.

Sutra je će zatražiti sastanak s Andrejem Plenkovićem i zahtijevati da se uključi u rješavanje njihovog problema.

“Ovo je ozbiljna situacija, mi smo ozbiljni ljudi, to nije igra i mi nemamo vremena za igru. Vrijeme je za rješavanje i konkretne poteze što smo govorili i prije prosvjeda. Danas, konkretnih poteza još nismo vidjeli i zato s ovim potezom, našim pismom koje ćemo još jedanput službeno uputiti premijeru očekujemo da se nešto konačno pokrene, pripreme za štrajk počinju”, kazala je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić.

“Odgovornost za štrajk je na Vladi RH, a naravno da ćemo se u štrajku kad god on bio, a o tome ste obaviješteni, itekako pobrinuti o našim pacijentima, svi hitni, onkološki i svi dječje dobi bit će zbrinuti”, rekao je Krešimir Luetić.

Liječnike najviše smeta manjak kadra te činjenica da mladi liječnici odlaze. Točan datum početka štrajka znat će kada prođe postupak mirenja, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari