LIJEP USPJEH: Muzejskoj djelatnosti PGŽ dodijeljene četiri prestižne nagrade

Najbolje proveden marketinško-propagandni projekt-izložba „Divovi Patagonije“

Primorsko-goranska županija dobitnik je posebnog priznanja Hrvatskog muzejskog društva za međumuzejsku suradnju, dodijeljenog na današnjoj svečanosti u Muzeju Mimara na kojoj su nagrađeni najuspješniji muzejski projekti za 2017. godinu

Osim spomenutog priznanja za provedbu projekta „Muzeji zajedno“, u Primorsko-goransku županiju stigle su još tri nagrade. Prirodoslovni muzej Rijeka nagrađen je za najbolje proveden marketinško-propagandni projekt-izložbu „Divovi Patagonije“, a Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja dobitnik je čak dvije nagrade – za međumuzejsku suradnju postava izložbe „Tržnica – trbuh grada“ te nagrade za najbolji muzejski postav u Memorijalnom centru „Lipa pamti“.

Muzeji zajedno naziv je mreže koja okuplja sve muzeje, srodne ustanove i druge subjekte koji se u nekom segmentu bave muzejskom djelatnošću muzeja s područja Primorske goranske županije. Projekt je 2014. godine pokrenula PGŽ uz dva muzeja kojima je osnivač (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka sa svojim muzejskim zbirkama u Kastvu i Dobrinju te Prirodoslovni muzeji Rijeka sa Stalnim postavom u Brodu na Kupi), a inicijativi su se priključili Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke, sa svojim osnivačem Gradom Rijeka.

U tri godine djelovanja Mreže realizirani su brojni zajednički projekti: usklađeno je radno vrijeme svih muzeja, ustanova i izložbenih prostora koji sada rade i vikendom. Također, uvedena je zajednička ulaznica, pokrenuta promotivna i medijska kampanja, tiskana brošura „Muzeji u Primorsko-goranskoj županiji“, osmišljena obiteljska međumuzejska igra „Znalac muzealac“.

Pokrenuta je i mozaična televizijska emisija „Muzejski trg“ – prva ovakva u Hrvatskoj. Prvi put u Hrvatskoj otvoren je zajednički muzejski izložbeni prostor „Muzejski terminal“ –u prostoru zračne luke Rijeka, za koji je osmišljen poseban akustični dizajn i u kojem su postavljene umjetničke glazbene instalacije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari