„LIJEPO JE VRATITI SE“! Lijepa naša iznova oduševila princa Charlesa

U Zagreb su stigli princ od Walesa Charles i vojvotkinja od Cornwalla Camilla. Kraljevski par u tri dana ima vrlo zgusnut raspored, od susreta s državnim vrhom do posjeta kulturnim institucijama te Slavoniji i Baranji. Zagrepčani baš nisu pokazali veliki interes za visoke goste, a kakvi su im dojmovi rekli su u razgovoru s našim reporterima

Zrakoplov s princom Charlesom i njegovom suprugom, vojvotkinjom Camillom, oko 14:30 sati sletio je u zračnu luku Pleso. Goste su primili predsjednica, premijer i zagrebački gradonačelnik, a čast su imali i mnogi građani.

Zvonko je imao čast uspinjačom voziti britanski kraljevski par.

“Prekrasno je bilo, možda jedanput u životu imate čast da vozite britansku kraljevsku obitelj, princa i vojvotkinju”, rekao je vozač Zvonko Pavec.

Na izlasku iz uspinjače oduševio ih je zvuk gajdi. Svirao ih je Dean.

“Uvijek je emotivno vidjet nekoga tko je budući kralj države kojoj orijentiram u svim nekakvim sferama svog života, tako da ovo je jedan od dirljivijih trenutaka”, rekao je Dean Hajduković.

Dirnulo je i Zagrepčane, pogotovo one koji su mogli pokloniti nešto kraljevskom paru.

“Veoma sam uzbuđen. Kćerka me zamolila, ona studira umjetnost u Londonu i poslala mi je dva anđela koje je ona napravila”, izjavio je Branko iz Zagreba.

“Jako sam zadovoljna, pozdravila sam se s gospođom Camilom. Oduševili su me, jako je ljubazna, pristupačna i za mene je ovo bio baš jedan divan dan”, kaže Katarina iz Zagreba.

Ako je suditi po prinčevim riječima za RTL i njemu je ovo divan dan.

“Vrlo je lijepo vratiti se ovdje nakon 20 godina. I prošli put mi je bilo prekrasno, i sada se to ponovilo”, rekao je princ.

Turisti su se ponosno hvalili fotografijama kraljevskog para. Došli su fotografirati Gornji grad, a sad u svijet nose neizbrisivu uspomenu.

“Pravi smo sretnici. Došli smo ovdje i sreli princa i princezu”, rekla je Rita iz Indonezije.

Djeca iz SOS dječijeg sela Lekenik dugo su se spremala za ovaj posjet, uglavnom za uručivanje poklona.