MILANOVIĆ U ELEMENTU: Žestoko odgovarao na prozivke, pogledajte gdje je sve pokazao svoj oštar jezik!

Bivši premijer oštro je odgovarao na prozivke vladajućih tijekom današnje saborska rasprave o proračunu, pokazujući svoj oštar jezik.

Tijekom Sabora na kojoj se raspravlja o prijedlogu proračuna za 2016. godinu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je kako ne mogu prihvatiti proračun te se po svom običaju – žestoko ‘borio’ kako bi argumentirao svoje stavove.

Bivši premijer je ocijenio kako imenovanje ministra branitelja nije najvažnije političko pitanje.

“Mislim da su branitelji zaštićeni i da će biti zaštićeni i da im ne prijeti ništa. Prema tome, nije ni najvažnije tko je ministar branitelja. Neka ministarstvo pripoje nekom drugom ministarstvu, ako se nisu u stanju dogovoriti tko će biti novi ministar, ali to nije najvažnija tema”, kazao je.

Oštru komunikaciju među članovima SDP-a u kampanji za unutarstranačke izbore Milanović smatra “bečkom školom u odnosu na ono što se u američkoj izbornoj kampanji događa već tjednima”.

“Kada gledate kakvim riječima se oni služe, doduše, nisam još čuo za Goebbelsa, još nitko Trumpa nije nazvao Geobbelsom, tu ja prednjačim, mada se zaista ne mogu mjeriti sa Goebbelsom. On je psihopat, ja mislim da ja nisam, i puno sposobniji od mene u onome čime se bavio”, dodao je Milanović uz smijeh.

Milanović Bačiću: ‘Imate samo dvije minute slušati me i vi me niste u stanju poklopiti’

Vidim da ste se pripremili, ali opet niste slušali. Nisam spominjao rejting, nego reputaciju države. Što se tiče debakla za željezničku prugu, za razliku od vas koji ste dobivali na poklon skupe satove i koji ste ih onda poklanjali kumovina i rođacima na Korčuli, a sami ste to ovdje priznali, mi provodimo javne nabave – odgovorio je Milanović na repliku Branka Bačića na što ga je on tužio za povredu poslovnika.

“Imate samo dvije minute slušati me što govorim i vi me niste u stanju poklopiti”, odgovorio je Milanović Bačiću.

“Ja imam kredit od 6 posto, a neki su ovdje dobivali kredite od 2 posto”, kazao je Milanović na Bačićevu prozivku, na što se sabornicom prolomio pljesak, a Milanović je i sam sebi zapljeskao.

Milanović HDZ-ovki Mađerić: ‘Vi hiperventilirate, niste pročitali proračun’

Margareta Mađerić (HDZ) reagirala je na tvrdnju Milanovića da su smanjena sredstva za dječji doplatak. Podsjetila ga je da su o rejtingu SDP-ove Vlade sve rekli birači koji su im poručili da ne žele da ih vode oni koji su nas doveli na rub propasti. Upitala je Milanovića nije li mu neugodno kada prolazi Zagrebom i Hrvatskom u kojoj je svaka treći čovjek živi na rubu siromaštva zahvaljujući upravo sjajnim rezultatima njegove Vlade.

“O reputaciji Hrvatske u koju nas je dovela vaša Vlada dovoljno govori podatak da ste doveli rejting Republike Hrvatske na razinu smeća. Podsjetit ću vas da ste zadužili Hrvatsku u tri godine za 100 milijardi kuna koje će vraćati i mi ali na žalost i naša djeca. Isto tako, spomenuli ste iseljavanje mladih. Kao bivšeg premijera vas podsjećam da biste trebali govoriti o točnim podacima, a točni podaci su ti da je u tri godine Hrvatsku napustilo preko 100 tisuća mladih osoba, a od toga samo 93000 mladih u Njemačku”, rekao je mladi HDZ-ovac.

Milanović mu je odgovorio: “Evo vidite kako ne možete odoljeti. Vi govorite kao da ste završili političku školu u Kumrovcu. To je upravo ta retorika, metodologija, sintaksa. Dajte radite malo s mladima. To je kumrovečki govor. Idemo razgovarati normalno”, poručio mu je Milanović.

Milanović: ‘Rast se nije dogodio po duhu Svetom, ostavili smo ga mi. Krenite više nešto raditi!’

‘Ne možemo prihvatiti proračun Vlade, jer on ne postoji, postoji samo hrvatski državni proračun. Pao nam je kreditni rejting, i ja bih sad trebao likovati zbog toga. Nama kreditni rejting na početku mandata nije padao. Mi se nećemo naslađivati time, jer do stava kreditnih agencija nitko ozbiljan već dugo pretjerano ne drži. Ostavili smo pet kvartala rasta, imate šansu na šest plus i dalje. To je zdrav rast.

“Krenite više nešto raditi”, kazao je novoj Vladi.

‘Evo zašto je pao kreditni rejting – radi reputacije. Ona za vrijeme naše Vlade nije bila loša, nije bila sjajna, ali nije bila ni loša. Nemojmo se kompromitirati, ali znate da sam u pravu. Ajmo se složit oko toga što je za Hrvatsku štetno. Činjenica je da je naša Vlada u 2015. godini ostvarila pomak, iskoristite to. Ne morate to nama stavljati u bilancu. Pet kvartala rasta, industrije, roba i usluga… Ovo sve što ste vi rekli nije se desilo po duhu svetom, to je rezultat rada i svjesne djelatnosti jednog dijela ljudi.