PROGNOZA VREMENA

Ljeto je ‘na godišnjem’: Za Kvarner izdano narančasto upozorenje, prijete pljuskovi praćeni grmljavinom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Frontalni poremećaj danas napušta naše krajeve, odmiču dalje na istok kontinenta, a sa zapada poslijepodne jača anticiklona

Za gotovo cijelu Hrvatsku danas je izdano žuto upozorenje što znači da su lokalno mogući jaki grmljavinski pljuskovi.

Kvarner i Velebitski kanal su u narančastom zbog opasnosti od jakih udara vjetra.

Frontalni poremećaj danas napuštaju naše krajeve, odmiču dalje na istok kontinenta, a sa zapada poslijepodne jača anticiklona.

Prognoza za danas

Danas ujutro i prijepodne promjenjivo i nestabilno, čak oblačnije nego jučer uz povremenu kišu, na moru i osobito na istoku izgledno u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Najviše šanse za suho vrijeme ima krajnji jug zemlje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac, na moru bura i tramontana, pod Velebitom s olujnim udarima, najavljuje se u prognozi RTL-a.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više duljih sunčanih razdoblja, postupno i razvedravanje, a još rijetko možda iz kojeg zaostalog oblaka padne kakav kraći pljusak. No, uz sjeverac i sjeverozapadnjak osjetno hladnije, temperatura jedva iznad 20 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno smanjivanje naoblake, a do večeri prestanak mjestimične kiše. Sjeverozapadnjak i dalje može imati jake udare, ali će popuštati, no i ovdje osjetno hladnije.

U Dalmaciji prekid izražene vrućine. Bit će promjenjivo, mjestimice uz malo kiše ili koji neverin, uglavnom u zaobalju sredinom dana. Puhat će umjerena i jaka tramontana, a s njom će se postupno razvedravati.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčanije poslijepodne. I dalje vjetrovito s jakom na udare olujnom burom, ali će ona malo popustiti. Temperatura znatno niža, bit će između 23 i 26 °C na moru, a 16 i 19 °C u gorskim područjima.

Idućih dana na kopnu

Slijedi par stabilnijih dana. Sunčanije pa i danju ugodno toplo nakon razmjerno svježih noći. U petak već malo toplije uz južinu, a onda potkraj subote ponovno raste vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom, ali čini se znatno manje izražene i rjeđe.

Idućih dana na moru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+ (1,00 € = 7.53450 kn)
Na Jadranu u četvrtak bura slabi, a posvuda će prevladavati vedrina uz blagi i postupan porast temperature. Tek tu i tamo uz razvoj oblaka koji neverin je moguć u danima vikenda i početkom idućeg tjedna, uglavnom na sjevernom dijelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari