LJETU NIJE KRAJ? Od sredine sljedećeg tjedna u Istri i na Kvarneru do 31°C!

Sredinom i krajem idućeg tjedna sve je izgledniji dolazak posljednjeg u nizu toplinskih valova koji bi mogao donijeti temperature zraka i iznad 35 stupnjeva Celzija!

U ponedjeljak i utorak bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice i pljuskove, uglavnom u gorju i lokalno u središnjim predjelima. U srijedu pretežno sunčano uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. BIt će vrlo toplo, u Dalmaciji djelomice sunčano, dok će na sjevernom Jadranu biti lokalnih pljuskova s grmljavinom, osobito u ponedjeljak i utorak. Puhat će umjereno do jako jugo. Najviša temperatura zraka većinom od 24 do 28 C.st.

No od srijede ljeto će se nakratko vratiti!

Temperature zraka u Slavoniji i Dalmaciji mogle bi se popeti iznad 35°C, a dio prognostičkih modela (GFS) vidi još stupanj-dva više vrijednosti. I u Dalmaciji će biti vruće, ponegdje čak i vrlo vruće, dok će na sjevernom Jadranu temperature doseći “tek” 31-32°C.

Dominirat će južno strujanje s kojim će konstantno pritjecati vrući zrak sa sjevera Afrike.

Vrhunac toplinskog vala mogao bi se protegnuti na 3-4 dana, a zatim se ipak očekuje njegovo popuštanje, najranije na zapadu zemlje. Do početka kalendarske jeseni 23. rujna temperature zraka ipak bi se trebale vratiti “normalnijim” vrijednosti za doba godine uz sve češće kišne periode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari