Udruga Franak odgovorila austrijskom ministru financija: Do daljnjega bojkotiramo sve austrijske proizvode!

Na kritiku austrijskog ministra financija Hans Joerg Schellinga, koji je prijedlog hrvatskog zakona o konverziji kredita iz švicarskog franka u eure ocijenio”nacionalističkim pristupom”, problematičnim iz europske perspektive, stigla je oštra reakcija iz Udruge Franak.

Naime, austrijski ministar financija kazao je kako naprosto nije moguće donijeti zakon i reći: postoji problem s tečajem i gubitke moraju snositi samo banke, uvjeren kako to nije pošteno.

Evo kako su mu odgovorili iz Udruge Franak.

“Udruga Franak oštro osuđuje miješanje austrijskog ministra financija u unutarnja politička pitanja Republike Hrvatske te smatramo neprihvatljivim njegovo agresivno ponašanje kojim vrši pritisak na Europsku komisiju i Vladu Republike Hrvatske.

Ukoliko ministar financija Republike Austrije želi pomoći u rješavanju problema dužnika klijenata austrijskih banaka u RH, neka za početak objasni javnosti i Europskoj komisiji razloge nepoštivanja presude Vrhovnog suda RH u slučaju Franak u kojem je potvrđeno manipuliranje kamatnim stopama od strane austrijskih banaka te njihovo nezakonito, nepošteno i nesavjesno poslovanje. Podsjećamo gospodina Schellinga da bi on kao ministar financija trebao zagovarati poštivanje zakona.

Upravni odbor Udruge Franak i svi aktivni članovi, zgroženi ovakvim ponašanjem, odlučili su do daljnjeg bojkotirati sve austrijske proizvode te, ukoliko se ovakvi pritisci nastave, organizirati prosvjede ispred veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu.”, poručuju iz Udruge Franak.

Proizvođači austrijskih sokova Rauch, suhomesnatih proizvoda Sorger, čokoladnih proizvoda Manner, građevinskih materijala Bramac i Baumit, proizvodi Baumaxa mogli bi se tako naći na udaru gnjevnih članova Udruge Franak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari