Ljudi, OPREZ! Dobijete li ovakav mail, ne odgovarajte ni u ludilu jer ćete jako požaliti

Cilj je pošiljatelja da se neovlašteno i bez ograničenja koriste vašim kreditnim karticama za plaćanje putem interneta

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim porukama upozorenja o neovlaštenim pristupima kreditnim karticama koje dolaze s adrese 11005020.edu@juntadeandalucia.es

Pošiljatelj poruke upozorenja navodi da je privremeno ograničio pristup računu vlasnika kartice u preventivne svrhe te traži od vlasnika računa da potvrdi svoj identitet i podatke o računu kako bi se izbjeglo njegovo potpuno zatvaranje.

Upozoravamo građane kako se radi o tzv. phishing porukama elektroničke pošte kojima nepoznati počinitelj pokušava od građana na prijevaru pribaviti podatke o broju kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kôdu koji je potreban kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna te kada nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Policija savjetuje građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da se neovlašteno i bez ograničenja koristi vašim kreditnim karticama za plaćanje putem interneta.
Vijesti.hr
Foto: MUP

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari