DORH traži 10 mjeseci zatvora za studenta koji je nacrtao srp i čekić na spomeniku Franji Tuđmanu!

DORH je prikupio čak 34 dokazna materijala na više od stotinu stranica sudskog spisa

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv studenta Filipa Drače koji je u siječnju ove godine na kip Franje Tuđmana nacrtao srp i čekić.

Pet mjeseci kasnije, protiv njega je podignuta optužnica i za njega traže 10 mjeseci zatvora uz uvjetni rok od tri godine, pišu Novosti.

Draču terete za “kazneno djelo protiv imovine – oštećenje tuđe stvari, za što je predviđena kazna do dvije godine zatvora”.

DORH je prikupio čak 34 dokazna materijala na više od stotinu stranica sudskog spisa, uključujući mobitel, odjeću i obuću, a Drača je još tijekom ispitivanja priznao krivnju.

Tereti se i za izravnu namjeru da počini kazneno djelo te da je upravo zato nabavio sprej, došao do spomenika, nacrtao srp i čekić, pa se nakon nekoliko minuta vratio kako bi ga podebljao i fotografirao, pišu Novosti.

Podsjetimo, 5. siječnja 2019. godine oko 23.55 sati Drača je došao do Ulice Hrvatske bratske zajednice te je crnim sprejem koji je donio sa sobom, na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit i otišao. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Vijesti.hr
Foto: Igor Soban/PIXSELL, Borna Filić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari