NOVI UDAR NA DŽEPOVE VOZAČA

Loša vijest za vozače: Poskupljuju i automobilske gume!

Vozači automobila osjetit će trendove poskupljenja gume ne samo na lokalnoj već i na globalnoj razini. Sigurno se mogu očekivati popriličan rast cijena automobilskih guma, ali i guma za komercijalna vozila, piše HAK revija.

Troškovi prirodne gume u prvoj polovici 2021. bili su u prosjeku 57 posto veći od prošlogodišnjih. Rast cijena nafte doveo je i do poskupljenja sintetičke gume i to za nevjerojatnih 66 posto u samo prvih šest mjeseci, ako se uspoređuje s prosjekom 2020. godine.

Isto tako, valja istaknuti kako je cijena električne energije porasla za 154 posto u odnosu na prosjek 2020. godine jer takvo poskupljenje je iznimno značajno za zemlje u kojima se porizvode automobilske gume. Da stvar bude kompliciranija, i naknade za prijevoz tereta u kontejnerskom brodskom transportu su narasle za više od 200 posto

VIDEO DANA:

Poskupljenje guma nije zaobišlo ni Europu ove godine. Sreća u nesreći je ta da su u cijelom sustavu proizvođač-trgovac malo smanjene marže. Upravo taj potez je zaobišao veći rast cijena. U drugoj polovici 2021. godine očekuje se dodatno poskupljenje automobilskih guma.

Prema saznanju HAK revije, cijene guma prate i domaći trgovci koji su usvojili ovaj trend rasta cijena automobilskih guma. navodno je riječ o rastu od 15 posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari