I DO 32 000 KN

Ma kakva kriza? Ovaj maloprodajni lanac svojim je radnicima isplatio vrtoglavo visoke bonuse

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Usprkos koronakrizi, maloprodajni lanac trgovina JYSK ostvario je uspješne poslovne rezultate, zbog toga su svojim zaposlenicima isplatili u prosjeku 10 posto veće bonuse nego lani, a najbolji su zaposlenici ove godine dobili čak 32.000 kuna bonusa

Najveći bonusi

Da je financijska godina 2019./20. za JYSK bila uspješna svakako mogu posvjedočiti njegovi zaposlenici u trgovinama širom Hrvatske kojima je na razini godine u prosjeku isplaćen bonus veći za gotovo 10 posto u odnosu na godinu ranije. To je ujedno i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u Hrvatskoj, javlja Net.hr.

“Naši djelatnici imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno visini postignutog prometa te sam bonus nema limita. Dakle, ovako velik bonus je isplaćen zato što je prošla financijska godina bila sjajna godina za nas”, izjavila je country menadžerica, Vesna Kukić Lončarić.

Sustav bonusa u JYSK-u funkcionira na način da zaposlenici u svakoj pojedinoj trgovini imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno rastu prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina.

“Za JYSK je važno da imamo jednostavan sustav bonusa s kojim su svi upoznati te da je lako razumljiv. Vjerujemo da su zaposlenici motivirani kada su nagrađeni za postignut uspjeh, a posebno jer gornja granica za visinu bonusa ne postoji. Ujedno, sigurna sam da je to još jedan od razloga naše izvrsne usluge kupcima koju pružamo u trgovinama. Na kraju, svi su svjesni da se svaki dodatno uložen trud isplati”, dodala je Kukić Lončarić.

Posebno je zanimljiva činjenica kako je financijska godina 2019./20. specifična i po tome što su sve JYSK-ove trgovine ovog proljeća bile zatvorene na 40 dana te da se unatoč nezahvalnoj situaciji uspio ostvariti vrhunski rezultat.

Bonus na promet isplaćuje se na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mjesto, jer cijela trgovina funkcionira kao tim i bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom omjeru. S obzirom na to da se nagrađuje ostvareni rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od djelatnika bonus veći od 32.000 kuna. Najviši bonusi isplaćeni su djelatnicima trgovina u Westgate Shopping City centru, Varaždinu i Čakovcu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari