OPSADNO STANJE

Majčin mobitel krije tajnu nestanka Danke (2)? Novinarka u šoku: ‘Ona je bila onako mrtva hladna’

Zbog odavanja informacija iz istrage, uhićen je policajac koji je pao na poligrafu. Majka je ponovno odvedena na policiju

Gdje je Danka?, i četvrti dan pitaju se srpski istražitelji u potrazi za nestalom dvogodišnjom djevojčicom. U dvorište gdje je zadnji put viđena stigli su i posebni stručnjaci, a krije li se tajna nestanka u mobitelu njezine majke?

Ni traga od dvogodišnje Danke u četiri i pol kilometara dugom tunelu u Banjskom Polju. Ništa nije nađeno ni u podzemnim kanalima i šahtovima, javlja RTL.

U Banjskom Polju opsadno je stanje. U dvorištu gdje je djevojčica nestala su i specijalizirani timovi s psima za spašavanje ljudi u ruševinama. Ponovno se pretražuju kuće mještana.

“Kod mene su bili i tu skroz su kontrolirali. Kaže, mogu li gledati. Možeš, nije problem, zašto. Ja da sam ju našla, prva bih javila nekom”, kaže Ruža Knop iz Banjskog Polja.

Zbog odavanja informacija iz istrage, uhićen je policajac koji je pao na poligrafu. Majka je ponovno odvedena na policiju. Nakon vještačenja njezina mobitela, neslužbeno se doznaje, puno je poziva i poruka obrisano. Prije nestanka, Danku je fotografirala tri puta iz različitih kutova.

“Jedinu nadu vidim da se netko javi sa zahtjevom za neki otkup, da to bude neka mogućnost, da možemo još uvijek vidjeti ovu djevojčicu živu, i zaista eventualno neko čudo”, kaže Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanju djecu Srbije.

Otac prošao poligraf

Otac je, kako navode srbijanski mediji, prošao poligraf, a prošla su ga i dvojica muškaraca s kojima je majka bila vrlo bliska. Ona je poligraf odbila jer je trudna.

“Ukoliko je u kasnijem mjesecu, već ima dva pulsa u sebi, tako da se ne može napraviti normalan relevantan test”, kazao je Nikola Novak, detektiv poligrafist.

Novinarka koja je s majkom razgovarala prvi dan nestanka bila je iznenađena njezinom reakcijom.

“Očekivala sam zaista malo emotivnije, i više empatije, neke reakcije. Pa u pitanju je njezino dijete. Ona je bila, onako, mrtva hladna”, kazala je Vesna Jović, novinarka Prve TV.

Sinoć uhićena trojica iz BiH – koja su tvrdila da imaju informacije o Danki, i za to tražila 25 tisuća eura – puštena su na slobodu. Jedan od njih, koji je i sirijski državljanin, čak je tvrdio da je djevojčica u podrumu, no u policiji su rekli da su se samo šalili.

Prijavljeni su za iznudu i uznemiravanje javnosti, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari