'ŠANSA ZA NOVI ŽIVOT'

‘HVALA VAM!’ U Klaićevu stigao pametni respirator koji djeci može spasiti život: ‘Ovo je vrhunska tehnologija’

‘Ovo je uređaj koji smo dobili zahvaljujući udruzi RTL pomaže djeci i htjeli bismo zahvaliti svim gledateljima koji su svojim pozivima omogućili da se steknu sredstva za takav uređaj i zato hvala’, rekao je Tomislav Kifer, anesteziolog u Klinici za dječje bolesti Zagreb

U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj stigao je pametni respirator koji teško bolesnoj djeci može spasiti život. I to zahvaljujući i vama. Novac je prikupljen u godišnjoj kampanji udruge RTL pomaže djeci. Za male pacijente u jedinici intenzivnog liječenja u Klaićevoj bolnici ovaj uređaj život znači.

“Nekoliko stotina bolesnika godišnje se liječi ovakvim uređajem i kako je to nova i moderna tehnologija ona će značajno olakšati liječenje takvih pacijenata i poboljšati ishode liječenja“, rekao je Tomislav Kifer, anesteziolog u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Maksimalno štiti pluća

Riječ je o inovativnom respiratoru koji maksimalno štiti pluća i prilagođava se različitim potrebama najteže oboljele djece.

“Ovo je jedna vrhunska, visoko sofisticirana tehnologija koja podešava sve parametre prema potrebama konkretnog pacijenata, zato kažem jedan pametni, inteligentni respirator koji značajno diže kvalitetu zdravstvene skrbi. Ovaj uređaj ovakve tehnologije je prvi uređaj i mislim da je to jedinstvena tehnologija na svjetskoj razini”, rekao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Zahvala svim gledateljima

Upravo takav uređaj nedostajao je liječnicima u Klaićevoj, a da ga dobiju pomogli ste i vi.

“Ovo je uređaj koji smo dobili zahvaljujući udruzi RTL pomaže djeci i htjeli bismo zahvaliti svim gledateljima koji su svojim pozivima omogućili da se steknu sredstva za takav uređaj i zato hvala”, rekao je Tomislav Kifer, anesteziolog u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Od prerano rođene djece pa sve do adolescenata, na godinu u jedinici intenzivne njege liječe oko 500 pacijenata.

“Mi smo bolnica nacionalne razine, ovdje dolaze pacijenti iz svih dijelova Hrvatske ali i regije i upravo ovakva tehnologija može ubrzati liječenje, poboljšati kvalitetu i promijeniti ishode liječenja”, rekao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

I malim pacijentima dati novu šansu za život, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari