OČAJNI RODITELJI

Maleni Karlo treba vašu pomoć! Rodio se s teškim oštećenjem mozga, roditelji za liječenje trebaju skupiti 50 000 eura

Foto: Facebook

U moru kampanja koje se ovih dana pojavljuju, molba jednog tate za ozdravljenje njegovog sina Karla zaslužuje malo više pažnje

Tata Jurica iz Maruševca uputio je tužnu molbu da se pomogne njegovom djetetu. Pokrenuo je kampanju na GoGetFundingu i ispričao je Karlovu priču.

Rođen je s teškim oštećenjima mozga zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Roditelji rješenje Karlovog problema vide u bolnici Acibadem u Istanbulu, no za to trebaju skupiti 50.000 eura. Za sada su skupili 9.500 eura.

“Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje je čekalo jedan poseban dan kao i mnogi od Vas, a to je rođenje zajedničkog djeteta. No naime naše veselje i sreća ubrzo nakon poroda se pretvorilo u tugu, strah i ljutnju.

Dana 13.7.2020. rodio se naš Karlo kojem je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Do svega toga nebi došlo da su se doktori iz javne bolnice malo više potrudili ili uopće potrudili. Edita je naime imala rizičnu trudnoću od početka zbog pojave bakterije E. Coli te zbog prijašnjeg spontanog pobačaja. Iz tog razloga odlučili smo da ćemo većinu pregleda obaviti u privatnoj poliklinici. Sve je bilo super i okej do 8. mjeseca trudnoće kada nam se u privatnoj klinici reklo da hitno moramo na porod zbog smanjenog protoka kisika i neujednačenog broja otkucaja.

Liječenje najmanje 30.000 eura…

Dolaskom u javnu bolnicu Varaždin Edita je pregledana jako šturo i nestručno od strane troje liječnika te su utvrdili da je stanje uredu i da nije potreban porod te je tako hospitalizirana tjedan dana. Nako 2 tjedna dolaskom (srećom) na kontrolu putem CTG-a utvrđen je preniski broj otkucaja djeteta te je poslana na hitni porod carskim rezom. Čekamo i na prvu sve je okej i uredu kad ono isti dan navećer javljaju da Karlo hitno mora u ZG na Rebro. Nama ništa nije jasno, govore o nekim epileptičkim napadima i konvulzijama. Čekamo da odemo u Zagreb da čujemo što se događa i bolje da nismo čuli.

Govore nam o jakom oštećenju mozga, centar za kretanje, za vid, cerebralna paraliza itd. Mi ne vjerujemo i tješimo se ali ultrazvuk mozga i MR mozga pokazuju ono što su nam rekli. Stoga smo mi bez razmišljanja pronašli najbolji stručni tim za našeg Karla, no to se brzo izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi preko 30.000 eura minimum. Radi se o bolnici Acibadem iz Istanbula gdje rade jedni od najboljih doktora sa najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi preko 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji kako god malen bio zna kad je ona prisutna. Stoga Vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći. Ukoliko je potrebno mogu se dostaviti papiri na uvid sa svakog pregleda i svega što se obavljalo do sad”, napisao je tata Jurica.

Ako želite pomoći Karlu, to možete napraviti OVDJE.

 

I.Š/Vijesti.hr

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari