RAT SE NASTAVLJA

Mamić bez milosti: ”Ovo su rezervacije za put u Dubai koji sam platio sucu i njegovoj ljubavnici”

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Nakon što mu je Vrhovni sud pravomoćno potvrdio šest godina i šest mjeseci zatvora, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, održao je konferenciju za novinare u Mostaru. 

Za korupciju i primanje mita iznova je teško optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, ali i neke suce Županisjkog suda u Osijeku, pišu Vijesti.hr

Mamić nastavlja raskrinkavati stvari na svom službenom Facebook profilu, a ovaj put je objavio presliku rezervacija avionskih karata za jednog suca i još dvije osobe. Već je ranio tvrdio kako im je platio put u Dubai.

Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe,…

Objavljuje Zdravko MamićUtorak, 23. ožujka 2021.

“Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. Obzirom da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njenu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima. Gospoda su naravno u Dubai letila poslovnom klasom, a ceh je bio preko 23000 kuna samo za let. Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vrijeme je završilo, vrijeme #ReformaPravosuđa i naplate vaših grijeha je stiglo”, napisao je Mamić.

Podsjetimo, Mamić je izjavio i da je USKOK-u još u listopadu prošle godine, dostavio USB stick s izjavama i sadržajem. USKOK je to potvrdio, a poručili su kako provjeravaju sadržaj.

U međuvremenu su u medije iscurile optužbe i fotografije koje je Mamić predao USKOK-u.

Protiv osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina, pokrenut je stegovni postupak. Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku poslao je Državnom sudbenom vijeću i zahtjev za pokretanje stegovnog postupka. Predložio je stegovnu kaznu razrješenja od obnašanja sudačke dužnosti. Prihvati li DSV taj prijedlog, Vekić i Krušlin više nikada neće moći biti suci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari