KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Marin Miletić zabrinut za BBB u Grčkoj: “Vratite naše dečke u Hrvatsku”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Prvi sam na društvenim mrežama stao uz nepravdu nad BBB u Ateni koja im je učinjena kao građanima Republike Hrvatske koji imaju sva prava koja ima pripadaju Ustavom RH i europskim zakonodavstvom.”, istaknuo je danas svoju ulogu u ‘zavrzlami’ s BBB u Ateni saborski zastupnik MOST-a Marin Miletić

Saborski zastupnik Marin Miletić pozvao je danas premijera Andreja Plenkovića da učini sve što može da se uhićeni BBB iz Grčke vrate u Hrvatsku i da im se tu sudi jer su im, kako je ustvrdio, životi u grčkim zatvorima u opasnosti.

Miletićev apel s konferencije za medije prenosimo onako kako ga je napisao u objavi na Facebooku:

“Danas sam u Saboru zajedno s kolegom i bratom Marko Sladoljev održao konferenciju za medije.

Pozivam Premijera Republike Hrvatske i predsjednika Milanovića da odmah prekinu s nezrelim nadmudrivanjem i svađama na temu naših Hrvata kojima su životi u opasnosti u grčkim zatvorima!

Pozivam Premijera da hitno osigura sve diplomatske mjere, da ODBIJE izručenje naših pedesetak Boysa koji su se vratili u Hrvatsku, a koje Grčka sada potražuje, pozivam Premijera da HITNO osigura povratak svih 104 pripadnika BBB kojima ćemo u Hrvatskoj osigurati pravedno i pošteno suđenje, onima koji su učinili bilo kakvo nedjelo.”, apelira Marin Miletić.

Miletić je na konferenciji za medije otkrio da mu se javljaju brojni roditelji 104 uhićena pripadnika BBB-a koji se osjećaju prevarenima i napuštenima jer su, kako smatra, “naše institucije u tom slučaju potpuno zakazale”.

“Njihovi životi u grčkim zatvorima su ugroženi”, upozorio je Miletić.

Razumljivo je da je Miletić, nekadašnji vođa Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, posebno osjetljiv na sudbine mladih ljudi. Tako je danas rekao i da su u zatvoru mahom mlađi punoljetnici.

Šteta je da se netko nije dosjetio zabrinuti za njihovu sudbinu i savjetovati te mlade dečke uoči njihovih akcija na hrvatskim nogometnim stadionima i šire – uoči utakmica, tijekom utakmica i nakon utakmica. Eto prilike Marinu Miletiću za konkretnu akciju i razgovor s “našim dečkima” i nakon ove konferencije za medije, kako se današnji medijski istup ne bi, ‘nedajbože’, shvatio i kao jeftino prikupljanje političkih poena. (r. zeneral)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari