IMA I TOGA!

Pronašao ‘najjeftiniji grad’ u Hrvatskoj? Britanac: Pizzu, pivo i sladoled platio sam 10,20 eura

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Nedavno je posjetio jedan bar u Dalmaciji gdje je pola litre piva platio četiri eura. Ipak, u utorak je bio u drugom baru, udaljenom od Zagreba samo pola sata, gdje se šokirao cijenom piva koja je, kako je istaknuo, bila 1,80 eura

Tjednima se priča o visokim cijenama ljetovanja u Hrvatskoj, ali Britanac s hrvatskom adresom, Paul Bradbury, za Total Croatia News pisao je o iskustvu pronalaska najjeftinijeg grada u Hrvatskoj. Kazao je da su se naslušali o skupoći Hrvatske ovoga ljeta, primjerice cijene pizze, piva i sladoleda. Stoga su krenuli u zanimljivu avanturu, piše RTL Danas.hr.

“Mediji su puni priča kako su cijene u Hrvatskoj skočile u nebo, kako se turisti žale na ležaljke od 40 eura, sladolede od pet eura, pizze od 20 eura i piva od devet eura. Cijene su sigurno porasle, ali one su više iznimka nego pravilo”, osvrnuo se i dodao da ga je to potaknulo na razmišljanje.

“Uz sve priče o visokim cijenama, možemo li pronaći suprotno, daleko od turističkih žarišta – mjesto gdje standardne stvari poput piva, pizze i sastojaka za sladoled koštaju manje-više jednako, iako na obali malo skuplje, a možda i pronaći najjeftiniji grad u Hrvatskoj”, dodao je.

Nedavno je posjetio jedan bar u Dalmaciji gdje je pola litre piva platio četiri eura. Ipak, u utorak je bio u drugom baru, udaljenom od Zagreba samo pola sata, gdje se šokirao cijenom piva koja je, kako je istaknuo, bila 1,80 eura.

“Naravno, pogled nije bio Dalmacija, ali to je bilo jeftino. Prvo pivo u baru koje sam vidio ispod dva eura ove godine”, rekao je.

“Postalo je intrigantnije. Dok sam večerao u hotelskom restoranu, bio sam zapanjen kada sam vidio da je sladoled samo 1,20 eura. Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino”, istaknuo je.

Komentirao je i cijenu ručka. Naručili su dvije male pizze koje su bile dovoljno velike za više osoba, a najjeftinija je bila samo 7,20 eura. Cijena sladoleda bila je 1,20 eura.

Koji je grad u pitanju? Oroslavje. Platiti pizzu, pivo i sladoled 10,20 eura, Bradbury se pita je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari