Martin Pauk: ‘Delije drage, sad bre pričajte kakvo je more u februaru’

Pauk smatra da su se vaterpolisti iz Srbije “šepurili splitskom Rivom u dresovima Crvene zvezde sa stavom – vidi nas koliki smo, ne može nam nitko ništa”

Martin Pauk, gradski vijećnik u Splitu koji je u vijeće ušao sa liste MOST-a, član stranke Neovisni za Hrvatsku, također se osvrnuo na sramotan napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu. 

No, Pauk, koji je inače zaposlen u Hrvatskom hidrografskom institutu i član je Hrvatskog nogometnog saveza, smatra da su sportaši iz Srbije sami krivi za napad te da su izazivali.

Njegov status o napadu koji je objavio jučer navečer, prenosimo u cijelosti iako je u međuvremenu, za pisanja ovog teksta, uklonjen.

U svjetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, dijelim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu.

Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je s momčadi otišao na gostovanje u Beograd.

Budući da su stigli ujutro imali su cijeli dan za razgledavanje grada i ručak prije večernje utakmice.

Naši vaterpolisti bili su svjesni situacije i učinili sve da izbjegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenirke su klupskim grbom, obukli se u civilnu odjeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom.

Nakon razgledavanja stiglo je vrijeme ručka te su otišli u pizzeriju, nastojeći držati “low profile” i uklopiti se u okolinu.

Bili su pristojni do te mjere da su se prilagodili domaćinu te su se prije samog ulaska u pizzeriji dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbu – naručiti će na srpskom jeziku, i to dvije miješane pizze i četiri piva. Nisu htjeli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebao puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem.

Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolist je samo kratko rekao: “Dve mešane pizze i četiri piva”.

Konobar ga posluša, nasmije se i vikne pizza-majstoru “Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku”.

Naši vaterpolisti su problijedjeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku – uspio shvatiti da su Hrvati.

Kad se konobar vratio, donio je pizze i četiri piva. Najstariji vaterpolist mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspio prokužiti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom.

Konobar razvuče osmijeh od uha do uha, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže miješana, nego kombinovana pizza.

Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti – da kuća časti pićem.

Jeste li iz ove kratke priče uspjeli shvatiti pouku? Jeste li primjetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odjeću bez ikakvih navijačkih obilježja te uz to još narudžbu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom “vidi nas koliki smo, ne može nam nitko ništa”?

E pa “delije” drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negdje kod fontane stali, napravili selfie i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali u centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam nitko nije ništa mogao jer ste “moćni”, “ogromni”, “snažni”.

Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

*P.S. Fizičko nasilje je za osudu. Provociranje također,” napisao je Pauk.

Pauk je i nogometni sudac

Policija je danas izvijestila kako su priveli trojicu napadača na vaterpoliste iz Srbije – kod jednog je pronađen i dres koji su im oteli, a za dvojicom koji se još dovode u vezu sa napadom i dalje se traga. (OVDJE)

Vijesti.hr
Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari