NOVA ČELNICA TVRTKE

Martina Dalić uz podršku Plenkovića preuzima vodstvo u Podravci: ”Ovo je velika čast, ali i odgovornost!”

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić imenovana je na čelo Podravke nakon sastanka Nadzornog odbora u Koprivnici. 

Njezin odabir za čelno mjesto naše najveće prehrambene kompanije danas je na sjednici potvrdio Nadzorni odbor.

U tijeku je njena izjava koju prenose Vijesti.hr:

Nakon sjednice Nadzornog odbora, novinarima su se obratili predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

“Mi smo sretni da smo u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kazao je Želimir Vukina.

Potom se novinarima obratila Martina Dalić:

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila privhatiti ovu dužnost”, kazala je Dalić i dodala da se veseli radu sa svojim timom i s radnicim Podravke.

“Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkoviću na iskazanom povjerenju”, kazala je Dalić.

Novinari su pitali o kritikama na njen dolazak na mjesto predsjednice Uprave. Dalić je kazala da ne može i da nije u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog.

Poručila je da joj je osobno iznimno drago da je prijedlog za njeno imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske.

“Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila država. Ja stoga mislim da posao koji je objavljen u Agrokoru, koji sam ja u velikoj mjeri vodila predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao. To je ekonomski proces koji je uspio i njime smo pokazali da se mi u Hrvatskoj možemo nositi s ekonomskim problemima”, poručila je Dalić.

Kazala je i da namjerava raditi i živjeti tijekom radnog tjedna u Koprivnici kako bi ubrzala proces upoznavanja kompanije, Grada i lokalnih odnosa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari