ČOVJEK SPREMAN NA SVE

Video | Među najgorim ološem on je kralj: Tko je Prigožin, opasna i moćna ratna zvijer koja bi Putina mogla doći glave?

Tko je Jevgenij Prigožin koji u ovim trenucima mijenja tijek rata? Do jučer čovjek od najvećeg Putinovog povjerenja, a danas izdajnik koji bi mu mogao doći glave. Kako je od prodavača hot dogova postao vlasnik opasne privatne vojske od 25 tisuća najokorjelijih robijaša i plaćenika

Jevgenij Prigožin je čovjek o kojem danas priča cijeli svijet. Muškarac koji se usudio udariti na Putina. Vođa je zloglasne Wagner skupine. Ubojice, kriminalci koji ne prežu pred ničim. Oni su njegova vojska.

“Dobili ste ovu potvrdu o službi koju ste prošli. Ranije sam vam rekao da mi trebaju vaši zločinački talenti da ubijem neprijatelja u ratu. Ti kriminalni talenti sada nisu potrebni. Pokušajte dobro upamtiti da se nema potrebe vraćati u zatvor. Ne morate biti osuđeni i zatvoreni da biste se vratili u rat”, govorio je svojoj vojsci Prigožin.

Wagnerovci vole sebe zvati i drugim imenom -glazbenici, ali tamo gdje oni zasviraju umjesto pjesme teku suze. Silovanja, pljačkanja, odrubljivanje glava… Njima je svaki zadatak častan.
“Ispunili ste svoje ugovore. Ispunili ste ih časno i s dostojanstvom. Jedni od prvih. Prvi, da. Radili ste kako bi malo tko radio”, govorio je.

A sve mu je omogućio onaj na kojeg je danas otvoreno napao. Bivši robijaš Prigožin zbog razbojništava je odležao devet od dosuđenih 12 godina. Teško je vjerovati da je ranije pušten zbog dobrog vladanja.

Nakon izlaska otvara kiosk na kojem se prodavao hot dog. Nedugo potom postaje vlasnik dijela trgovina, a onda i restorana u kojem je upoznao Putina. Sličan zaštitnom znaku poznatih automobilskih guma uveseljavao je predsjednika i njegove goste, glumio dvorsku ludu. Uvukao mu se pod kožu pa je počeo dobivati vrijedne ugovore-organiziranje vladinih događanja, opskrbu škola hranom kasnije i vojske. 2014. osnovao je Wagner. A sad je Putinu lijepo zakuhao.

“Momci, uključite se u Wagner, privatnu vojnu skupinu . Oni su do jučer bili obični momci, a danas brane našu zemlju, štite pravdu. Treći svjetski rat je blizu!”, vikao je Prigožin.

S Putinom je zaratio je tvrdi, njegovi dobrovoljci ginu zato što nemaju oružja dok se elita odmara u skupim ljetovalištima.

Samoprozvani borac protiv korumpiranih elita u ime malog čovjeka zapravo je oligarh, bogataš čiji se imetak procjenjuje na 1, 2 milijarde eura. Samo jedna od njegovih jahti koju je nazvao SV Vitamin vrijedna je 5 milijuna dolara. Imanje na 15 milijuna. Kako je strelovit njegov uspjeh bio opisuje i činjenica da je njegova majka jedne godine upisala tečaj slikarstva da bi sljedeće već posjedovala galerije i organizirala druženja za najveće ruske poznavatelje umjetnosti.

Među najgorim ološem on je kralj. Stiže li nakon Putina, novi, još okrutniji Putin. Sasvim je sigurno, ovaj je spreman na sve, izvještava Ružica Đukić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari