SULUDO OBRAĆANJE

Medvedev rat u Ukrajini opisao kao sukob sa Sotonom: ‘Borimo se protiv nacističkih narkomana’

Foto: Twitter

U poruci povodom Dana nacionalnog jedinstva Rusije, Medvedev je rekao da je zadatak domovine ‘zaustaviti vrhovnog vladara pakla, koje god ime koristio – Sotonu, Lucifera ili Iblisa’

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je ruski rat u Ukrajini opisao kao sveti sukob sa Sotonom, upozoravajući da bi Moskva mogla poslati sve svoje neprijatelje u vječnu vatru Gehene, javlja Reuters.

Ruska invazija na Ukrajinu ubila je desetke tisuća i pokrenula najveću konfrontaciju sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962. kada su hladnoratovske velesile bile najbliže nuklearnom ratu.

Medvedev, koji se svojedobno predstavljao kao liberalni modernizator kao predsjednik od 2008. do 2012., rekao je da se Moskva bori protiv “ludih nacističkih ovisnika o drogama” u Ukrajini koje podupiru zapadnjaci kojima, kako je rekao, “teče slina niz bradu od degeneracije”.

Ukrajina i Zapad opetovano su odbacili tvrdnje predsjednika Vladimira Putina da Ukrajinu vode fašisti koji su progonili one koji govore ruski. Umjesto toga, oni su rat opisali kao brutalno otimanje zemlje od strane Moskve.

U poruci povodom Dana nacionalnog jedinstva Rusije, Medvedev je rekao da je zadatak domovine “zaustaviti vrhovnog vladara pakla, koje god ime koristio – Sotonu, Lucifera ili Iblisa”.

Medvedev, sada zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da Rusija ima različita oružja, uključujući sposobnost da “sve naše neprijatelje pošalje u vatrenu gehenu”, koristeći hebrejski izraz koji se često prevodi kao pakao.

Otkako je rat počeo, retorika Medvedeva postaje sve žešća iako njegovi objavljeni stavovi ponekad odzvanjaju s razmišljanjima na najvišim razinama elite u Kremlju.

Sotonino oružje, rekao je Medvedev, bile su “zamršene laži. A naše oružje je istina. Zato je naša stvar prava. Zato će pobjeda biti naša! Sretni blagdani!”, poručio je bivši ruski predsjednik, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari