KLJUČNI DOKAZ PROTIV TODORIĆA

Odvjetnici optuženih danas ispituju vještaka na čijem nalazu stoji optužnica u Velikom Agrokoru

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Danas bi se na Županijskom sudu konačno trebao pojaviti i Ismet Kamal, čije svjedočenje s nestrpljenjem očekuju optuženi i njihovi odvjetnici

Odvjetnici Ivice Todorića i još 14 optuženih u predmetu “veliki Agrokor” u petak bi na Optužnom vijeću trebali ispitati Ismeta Kamala, djelatnika poljske podružnice KMPG koje je potpisalo knjigovodstveno financijsko i revizorsko vještačenje poslovanja koncerna.

Riječ je o suđenju o zakonitosti dokaza, koje je naredio Visoki kazneni sud, a ono započinje danas u 9 sati. Problem DORH-u stvara njihov ključni dokaz – financijsko vještačenje poslovanja Agrokora.

Svjedočenje Kamala optuženi očekuju s nestrpljenjem

Branitelji od početka tvrde da je na knjigovodstveno financijskom i revizorskom vještačenju poslovanja koncerna radio i KMPG Hrvatska koji je, s obzirom na to da ga je angažirala i tadašnja izvanredna uprava Agrokora, bio u sukobu interesa. Stoga vještačenje smatraju nezakonitim.

DORH je iznenada u studenom 2021. povukao optužnicu “na doradu”. Odvjetnici optuženih tvrdili su da je to zato što je DORH pod svaku cijenu želio izbjeći ispitivanje ključnog vještaka Ismeta Kamala, tadašnjeg partnera u KPMG Poljska i bivšeg direktora KPMG Hrvatska. Godinu dana kasnije, DORH je ponovno pokušao potvrditi optužnicu, ali ovaj put i uz propitivanje zakonitosti vještačenja na kojem se ona temelji.

Danas bi se na Županijskom sudu konačno trebao pojaviti i Ismet Kamal, čije svjedočenje s nestrpljenjem očekuju optuženi i njihovi odvjetnici, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari