MEDVEJA: Bivša Todorićeva luksuzna vila Castello postaje vlasništvo ‘slovačkog Billa Gatesa’?

Luksuzna vila koje će po svemu sudeći uskoro otiću u slovačke ruke prostire se na 400 četvornih metara, a oko nje su prostrano dvorište i park

Luksuzna Vila Castello, donedavno u vlasništvu Ivice Todorića, uskoro bi mogla postati novi dom, ili barem lokacija za godišnji odmor, moćnim slovačkim poduzetnicima prezimena Trnka, piše 24 sata.

Glava obitelji Miroslav poznat je pod nadimkom ‘slovački Bill Gates’, što ne čudi s obzirom da je on osnovao najveću informatičku firmu u Slovačkoj – ESET. Tvrtka se bavi razvijanjem antivirusnih softvera, a najpoznatiji program im je NOD32, koji je popularan i u Hrvatskoj.

Sin Michal između ostalog bavi se i biznisom s nekretninama i upravo je njegova tvrtka ponudila najbolju cijenu za bivšu Todorićevu vilu pored Opatije.

Donedavno najmoćnija obitelj u Hrvatskoj nakon pada svog carstva odlučila je prodati mnoštvo svog vlasništva, kako onog pokretnog, tako i nekretnina, među kojima upravo i potonje spomenutu vilu, koju je Agrokor prethodno kupio za svog ‘Gazdu’.

Početna cijena je bila sedam milijuna eura, a Trnka je ponudio 8,1 milijun eura i po svemu sudeći luksuzno zdanje uskoro će postati njegovo vlasništvo.

Ramljak je već rekao da je kupac vlasnik najveće slovačke IT kompanije, a izvori su za 24 sata potvrdili kako se radi upravo o obitelji Trnka. Ipak, ugovor još uvijek nije potpisan pa u Agrokoru otežu s potvrdom informacija.

“Nažalost, izvanredna uprava ne može u ovom trenutku, prije nego što je ugovor potpisan, objaviti tko je kupac. Zasad je dobivena tek suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća da se vila proda najboljem ponuđaču”, očitovali su se iz koncerna.

Vila se prostire na 400 četvornih metara, a oko nje su prostrano dvorište i park. Agrokor je prije 20 godina za nju iskeširao 11 milijuna kuna, a istražitelji su u jeku aktualne afere otkrili da se novac iz koncerna trošio i na njezino uređivanje, iako je Agrokor nije koristio, piše 24 sata.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari