(NE)OČEKIVANI EPILOG: Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva koja je starici srušila zid kuće razrješena dužnosti

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Nežić je prije koji tjedan završila u medijima zbog ilegalnog rušenja susjedine kuće na Pagu

Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odlazi s te dužnosti, piše Novi list. Nežić je prije koji tjedan završila u medijima zbog ilegalnog rušenja susjedine kuće na Pagu.

Naime, Nežić je 81-godišnjoj starici Šimici Peranić srušila vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na otoku Pagu. Obitelj gospođe Peranić tvrdi kako su tim činom namještaj i unutrašnjost kuće ostali izloženi prirodnim utjecajima te je narušena statika kuće.

Nakon što je njen slučaj došao u medije, ministarstvo koje je poslalo inspekciju zaključilo je da se “radovi uklanjanja postojeće građevine izvode protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje, a gradilište zatvoreno službenim znakom i ograđeno trakom građevinske inspekcije”.

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice razrješila Nežić s mjesta tajnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na osobni zahtjev, a državnoj službenici Jeleni Zrinski Berger dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva do imenovanja glavnog tajnika temeljem natječaja, najduže do šest mjeseci.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari